Sales Engineer (Calculator)

HortiMaX is wereldwijd één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van proces- en bedrijfsautomatisering voor de professionele tuinbouw. Met meer dan 100 toegewijde medewerkers verkopen, ontwikkelen, produceren en onderhouden we systemen voor klimaatregeling, watergift en arbeidsregistratie. Onze geavanceerde systemen worden geleverd via een wereldwijd dealernetwerk.
Onze hoofdvestiging is gevestigd in Maasdijk. Daarnaast opereert HortiMaX vanuit lokale vestigingen in Frankrijk, Spanje, Canada, USA, China en Mexico.

Vanwege een sterke internationale groei en ambities zijn wij voor onze afdeling Sales op onze hoofdvestiging te Maasdijk op zoek naar een enthousiaste, pragmatische  


SALES ENGINEER, TUINBOUW (CALCULATOR) 
             met een echte Hands- on Mentaliteit  

Als Sales Engineer ben je het aanspreekpunt voor al onze (internationale) klanten, met vragen over ons product assortiment op het gebied van water, meststofdosering en desinfectie. Jij bent dé kennishebber op dit gebied.

Dit betekent dat je een grote verscheidenheid aan vragen analyseert, uitzoekt en oplost. Je kunt de wensen van onze klanten vertalen naar technisch passende oplossingen. Je bent daarbij benieuwd naar het probleem achter de vraag. Je duikt graag de techniek in. Je dag is nooit hetzelfde. Iedere keer krijg je nieuwe situaties voorgelegd. Je denkt mee, kunt goed luisteren en stelt de juiste vragen zodat er een goede oplossing kan worden gevonden voor onze klant.

Naast het oplossen van de technische puzzel, moet je communicatief sterk zijn om de boodschap duidelijk over te brengen. Een groot gedeelte van je werk bestaat ook uit het opstellen van calculaties voor offertes en opdrachten. 
 
Wij zoeken 

  • Je hebt een technische opleiding op HBO of hebt dit niveau  door werkervaring bereikt, 
  • Je kunt tekenschema’s maken en je hebt veel ervaring met tekenpakketten ( CAD / Inventor ) 
  • Je kunt goed calculeren en budgetteren 
  • Je hebt gedegen kennis van Water technische producten
  • Je bent analytisch, hands- on , probleemoplossend en proactief
  • Je bent communicatief 
  • Je beschikt over goede schrijf –en presentatievaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal
  • Je vindt het leuk om regelmatig te reizen.

Je rapporteert in deze rol aan de Manager, Technical Sales Support . 

Wij bieden 
Wij bieden een uitdagende functie in een stimulerende werkomgeving bij een innoverend bedrijf. Wij bieden een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 31 vakantiedagen opleidingsmogelijkheden en een goed pensioenplan. Je werkt nauw samen met verschillende disciplines binnen HortiMaX en je werkt in een enthousiast team van experts die onze rol van marktleider op het gebied van tuinbouwautomatisering willen verstevigen. 

Meer informatie?
Neem voor meer informatie over deze functie, of een uitgebreide functieomschrijving contact op met Cock Franke, Manager Technical Sales Support bij HortiMaX via 015-3620300. Ben jij de geschikte kandidaat? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie voorzien van CV. Je kunt deze richten aan onze HR-functionaris Ellis de Jong via edjong@hortimax.com
Wij zien je interesse met belangstelling tegemoet.

Upcoming events

2017

Expo Agroalimentaria
14-17 November
Irapuato, Guanjajuato, Mexico

MJBizConference
15-17 November
Las Vegas, USA

Yugagro
28 Nov. - 1 Dec.
Krasnodar, Russia

Growtech Eurasia
28 Nov. - 1 Dec.
Istanbul, Turkey

2018

SIVAL 
16-18 January
Angers, France

IPM Essen
23-26 January
Essen, Germany

Fruit Logistica
7-9 February
Berlin, Germany

HortiContact
20-22 February
Gorinchem, The Netherlands